Solliciteer nu!


Management trainee, oké.
Maar wat mag je eigenlijk verwachten?
We geven je een idee van hoe jouw traject eruit kan zien.
Ready? Set, go!

 • 1

  Winkelbediende

  Tijdens je eerste 2 weken gooien we je meteen in het bad van de realiteit. Rekken vullen, de kassa bedienen, klanten helpen: het hoort er allemaal bij. Dé kans om je uit te leven als winkelbediende, en de eerste kneepjes onder de knie te krijgen.

 • 2

  Assisteer en leer

  Maar een winkel beheren is nog zo veel meer. Daarom mag je als assistent store manager 13 weken lang de stock beheren, producten bestellen, de planning voor het personeel opstellen én kennismaken met de financiële kant van de zaak. Kolfje naar je hand? Op naar de volgende stap.

 • 3

  Naar het distributiecentrum

  In ons distributiecentrum stockeren we al onze producten. Omdat dit de plek is waar klantvriendelijkheid en service start, leren we je hier gedurende 2 weken goederen ontvangen, opslaan en weer verzenden. Die bestelling die je als assistent store manager had doorgegeven in stap 2? Hier ontdek je wat daarmee gebeurt.

 • 4

  Hand in hand met de store manager

  En we gaan nog een stapje verder. Maar liefst 8 weken lang loop je van ’s morgens tot ’s avonds mee met één van onze store managers. Eerst houdt hij - of zij - je hand nog stevig vast, maar naarmate de tijd verstrijkt, ga je steeds meer op eigen benen staan.

 • 5

  Run je eigen store

  Nu we ruim een half jaar verder zijn, ben je klaar voor je eerste (kleine) winkel. Bewijs je kunnen als store manager, inspireer je team, en zorg ervoor dat jullie samen groeien. En dat 8 weken lang. Smaakt naar meer? Daar zaten we op te wachten.

 • 6

  Proef van je toekomstige job

  De taken van een store manager heb je alvast onder de knie. Dus doen we er nog een schepje bovenop. KPI’s, personeelsmanagement, mensen motiveren en een winkel organiseren: na 2 weken met een retail operations manager heeft je toekomstige job geen geheimen meer.

 • 7

  Sla ons met verstomming

  Tijd dus om aan het echte werk te beginnen. Bewijs je talent als store manager van een grote winkel tijdens een 12 weken durende stage. Mission accomplished? Dan sluit je hiermee meteen het eerste jaar van je traineeship af.

Klaar voor deel twee?

Tijdens een goed gesprek bekijken we samen hoe je ’t ervan af gebracht hebt.
Wat vond jij ervan? En hoe vonden wij dat jij het deed?

Als je zoals de meeste trainees bij Lidl terugblikt op een geslaagd parcours, kan je daarna in 3 stappen verder naar de eindmeet.

 • 1

  Zet je tanden in een project

  Gedurende 3 tot 6 maanden laten we je achter de schermen - op ons hoofdkantoor of in één van onze regionale kantoren - werken aan een tof project. Zo maak je op een andere manier kennis met onze winkels én alles wat erbij komt kijken.

 • 2

  Even opfrissen

  Weet je nog, die KPI’s, dat personeelsmanagement, die winkelorganisatie? Omdat ze bij dé belangrijkste taken van je toekomstige job horen, frissen we alles nog eens op. In functie van wat we denken dat jij nodig hebt, loop je nog eens 3 tot 12 weken mee met een retail operations manager.

 • 3

  A Lidl challenge

  En dan is het zo ver: nu kijken wij naar jouw inzichten en ideeën om onze winkels nog beter te maken. In deze laatste stap neem je twee winkels over van een retail operations manager. Dit is echt fietsen zonder zijwieltjes. De retail operations manager in kwestie? Die heeft nu een ondersteunende rol en geeft je af en toe wat tips om stevig in het zadel te blijven zitten. Verder maak je een analyse van één winkel. Winkelorganisatie, processen en cijfers worden jouw uitdaging. Wil je 11 weken uitblinken? Dit is je kans.

Ben jij een buitenbeentje? Dan kan je misschien wel meteen aan de slag als retail operations manager. Zien we jou eerder in een andere rol bij Lidl, dan geven we dat op dat moment ook aan.