Trainee Analyst

Retail is marge, omzet en slimme processen. En daar zijn we ijzersterk in. We zijn de nummer 1 in Europa en ons groeipad is nog maar pas begonnen. Dat zo’n evolutie voor boeiende cijfers en infrastructuur zorgt, spreekt voor zich. Dat jij daar als jonge wolf een reële impact op hebt, is gewoonweg knap. Maar het is wél de realiteit bij Lidl. Als je durft, tenminste ...

Geef je carrière een vliegende start

Solliciteer nu

Bachelor Diploma

Volwaardig salaris

IT

12 maand

Gent

Dit staat je te wachten

Trainee Analyst

Van trainee tot analyst.

Eerst leer je Lidl van binnenuit kennen en bombarderen we je met opleidingen en on-the-job training. Je draait mee in de winkel en verzamelt bestellingen met je vorklift. Je runt zelf je eigen winkel! Daarna word je ingewijd in ons hoofdkantoor. Je komt terecht op de IT afdeling of PMO (project management office) afdeling waar je onze bedrijfsprocessen, informatiestromen en IT systemen en apllicaties optimaliseert. Je volgt opleiding over onze projectmethodiek en nadien werk je zelf aan concrete projecten met een invloed op ons hoofdkantoor, winkels of distributiecenta. Denk maar aan de implementatie van onze nieuwe self check-out kassa of de opening van ons nieuw distributiecentrum.


Wat gebeurt er na je traineeship?

Dat is een beslissing die we samen maken. Tijdens je traineeship bouw je een uitgebreid netwerk op en ontdek je geleidelijk aan waar jouw sterktes en talenten liggen. Ga je verder als Analyst, project manger of wil je toch nog een andere richting uit? We nemen samen de mogelijkheden door.


Een traineeship bij Lidl is niet voor iedereen weggelegd.

De basis is jouw diploma in een economische richting zoals handelswetenschappen, TEW,.. en maximum 3 jaar werkervaring.

Maar zonder een uitzonderlijk uithoudingsvermogen, een helicopterview en tonnen lef haal je het niet. Bovendien verwachten we dat je kritischer en analytischer denkt dan de meesten en die analyses ook helder communiceert. Nederlands is een vereiste. Frans en Duits is een leuke extra.


In ruil voor al je drive, inzet en zweet …

Zorgen we voor een mooi loonpakket, een bedrijfswagen, goeie begeleiding en wie weet zelfs een rechtstreekse lijn met onze CFO. Maar vooral voor een unieke kans om te groeien in het spannendste retail-bedrijf ter wereld.


Hebben we je kunnen prikkelen voor dit traineeship?

Solliciteer dan nu! Kort daarna volgt een online test en een video-interview. Doorsta je dit, dan staat je een grondige kennismaking te wachten op ons hoofdkantoor.

Opleidingstraject

Een overzicht van jouw tijd als trainee

1. Winkelbediende

Tijdens je eerste weken gooien we je in het bad van de realiteit. Rekken vullen, de kassa bedienen, klanten helpen, bestellingen plaatsen, je werkt binnen de openingsuren van onze winkel: het hoort er allemaal bij. Dé kans om je uit te leven als winkelbediende en vertrouwd te raken met de wereld van onze klanten. En het gaat snel bij Lidl, enkele weken later, run je jouw eigen winkel waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor jouw personeel, je KPI’s en het commercieel beeld van je winkel.

2. Naar het distributiecentrum

In ons distributiecentrum stockeren we al onze producten. Omdat dit de plek is waar klantvriendelijkheid en service start, leren we je hier gedurende een paar weken goederen ontvangen, opslaan en weer verzenden. Die bestelling die je winkel had doorgegeven? Hier ontdek je wat daarmee gebeurt.

3. Op zoek naar jouw best fit

Je hebt ondertussen stevig kennis gemaakt met verkoop voor en achter de schermen. Volledig opgewarmd voor de volgende stap in je traject: het kantoor. Je maakt kennis voor één maand kennis met twee afdelingen die onder het departement van de CFO vallen: IT, Finance, project management, ... Op zoek naar jouw beste fit.

4. Sla ons met verstomming

Tijd om aan het echte werk te beginnen. Toon gedurende 6 maanden in jouw afdeling wat je in je mars hebt. Je krijgt voor 6 maanden de verantwoordelijkheid over een eigen project. Welk project? We kijken naar jouw interesses en de projecten die hier op de planning staan. Mission accomplished? Dan sluit je hierna je traineeship af. Klaar voor een bloeiende carrière bij Lidl.

Van trainee naar team leader en van Middelkerke naar Portugal

Trainee Analyst

Het Lidl-verhaal van Gilles begint met een beetje vertraging, vertelt hij zelf: “Na mijn studie handelsingenieur wist ik meteen dat ik niet bij een groot consultancybedrijf wilde werken. Het imago van Lidl was toen al heel positief, ik hield van de sfeer van de nieuwe winkels, en ik hoorde goede verhalen van mensen die er werkten.”


“Maar toen ik een job zocht, waren de plekken voor trainees al ingevuld”, gaat Gilles verder. “Ik wilde geen half jaar wachten op de volgende kans, en ging aan de slag als beleggingsadviseur bij een bank. Maar een traineeship bij Lidl bleef lonken …”


Winkelcarrière in een rotvaart

Gilles koos later alsnog voor het management traineeship omdat het zo veel opties openhoudt. Gilles: “Je hoeft vooraf niet te weten waar je wilt belanden. Tijdens de eerste 6 maanden voer je alle winkelfuncties uit. Zo word je achtereenvolgens winkelbediende, hoofdkassier, assistent en winkelmanager.”


Gilles: “Mijn tijd in Lidl Middelkerke en enkele andere winkels was zonder twijfel de meest leerrijke periode. Je leert enorm veel over de werking en de cultuur van het bedrijf. Dat rendeert nog altijd, vooral in kleine dingen. Ik weet bijvoorbeeld dat ik een winkel beter niet stoor om 10 uur, wanneer ze daar druk bezig zijn met de bestellingen. Ik bel dan wel om 13 uur.”


Bij IT begonnen én gebleven

Na alle winkelervaringen maakte Gilles in de distributiecentra kennis met allerlei finance-taken. Nog later trok hij naar de hoofdzetel in Merelbeke. “Het is de bedoeling dat je daar ook gaat meedraaien in verschillende afdelingen, zoals de boekhouding en de klantendienst”, legt Gilles uit.


“Maar mijn traject is daarop eigenlijk een uitzondering. Ik kreeg de kans om het budgetbeheer van het IT Office Management bijna vanaf nul op te bouwen. Na een paar weken hoorde ik dat het goed liep, en dat mijn werk al rendeerde. Dus kreeg ik de keuze: de functie meteen behouden of eerst mijn traineeship afwerken. Ik besloot om bij de IT-afdeling te blijven.”


Duitsland en Portugal op het programma

Anderhalf jaar later staan er een nieuwe job én een nieuwe opleiding voor de deur. Gilles: “Binnenkort volg ik 3 maanden lang een training in het hoofdkantoor in Duitsland. Daarna trek ik naar Portugal om er te leren van de persoon die mijn toekomstige job daar uitvoert.”


“Binnen 6 maanden keer ik terug naar België en word ik verantwoordelijk voor een team van controllers die de budgetten van de verschillende afdelingen nakijken en consolideren. Natuurlijk wilde ik die kans met beide handen grijpen!”

Solliciteren

Uw gegevens

Jouw Motivatie

Jouw Track

Cv uploaden

Vragen?

Stel ze gewoon, we bijten niet!